fysiotherapeut Landgraaf

De behandelingen bij 't Eikske in Landgraaf

Wat fysiotherapie of manuele therapie voor u kan doen

Wist u dat jaarlijks bijna drie miljoen Nederlanders hun weg vinden naar een fysiotherapeut? Er zijn tal van oorzaken voor lichamelijke klachten: (sport)blessures, overbelasting, ziekte, een ongeluk of een verkeerde houding. Wat de oorzaak van uw klachten ook is: bij 't Eikske doen wij er alles aan om u weer optimaal te laten bewegen.

Fysiotherapie bij 't Eikske

De algemeen fysiotherapeut is specialist op het gebied van het menselijk bewegen. Hij behandelt patiënten die belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel mogelijk een zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u snel weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar preventieve gezondheidszorg. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ook voor preventieve behandelingen kunt u terecht bij de fysiotherapeut. 
 

manuele therapie Landgraaf

Manuele lymfedrainage

Deze behandeling is voor patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Dit komt vaak voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. De drainage is een massagetechniek, waarbij vocht verplaatst wordt naar delen in het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert.

De afvoer van vocht wordt gestimuleerd met oefentherapie en ademhalingsoefeningen. Ook doen patiënten specifieke oefeningen gericht op spieren in het hele lichaam die functioneren als een pomp. Daardoor kan vocht afgevoerd worden via de lymfe- en bloedbanen. Ook bandages en tapetechnieken kunnen hierbij uitkomst bieden. 

Medical taping het Eikske

Medical Taping of kinesiotaping

De basis van het Medical Taping Concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. In het verlengde van deze gedachte zijn diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken.

Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren. Zo kan het doorbloeding bevorderen of hoofdpijn verminderen.

Meer lezen over medical taping

spierklachten

Podologie

Tijdens een podologisch behandeltraject krijgt u op maat gemaakte inlegzooltjes aangemeten. Hierdoor worden houdingsafwijkingen en klachten aan nek, rug, bekken en benen aanzienlijk verminderd. Daarnaast kan een podologische behandeling helpen bij herstel, het ontwikkelen van een goed looppatroon, of het corrigeren van standsafwijkingen van de voet.

Het traject verloopt stapsgewijs totdat een zo optimaal mogelijke correctie is bereikt. Vooral de correctie van wervelkolom en bekken kan een zinvolle bijdrage leveren bij de behandeling en begeleiding van patiënten met (chronische) rugklachten.

Maak een afspraak

fysio Landgraaf

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

ACT probeert het functioneren van de patiënt te verbeteren door middel van acceptatie- en mindfulnessmethoden. Zo wordt de impact van chronische pijn en andere symptomen bijgesteld. ACT richt zich erop om uw psychologische flexibiliteit te vergroten.

ACT is nadrukkelijk niet bedoeld om pijn of stress te verminderen, of om de frequentie of inhoud van disfunctionele gedachten te veranderen. Onder psychologische flexibiliteit verstaat ACT: het vermogen om effectief te handelen conform persoonlijke waarden en doelen, ondanks de aanwezigheid van potentieel verstorende gedachten.