fysiotherapeut Landgraaf

De behandelingen bij 't Eikske in Landgraaf

Wat fysiotherapie of voor u kan doen

Wist u dat jaarlijks bijna drie miljoen Nederlanders hun weg vinden naar een fysiotherapeut? Er zijn tal van oorzaken voor lichamelijke klachten: (sport)blessures, overbelasting, ziekte, een ongeluk of een verkeerde houding. Wat de oorzaak van uw klachten ook is: bij 't Eikske doen wij er alles aan om u weer optimaal te laten bewegen.

Fysiotherapie bij 't Eikske

De algemeen fysiotherapeut is specialist op het gebied van het menselijk bewegen. Hij behandelt patiënten die belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel mogelijk een zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u snel weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar preventieve gezondheidszorg. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ook voor preventieve behandelingen kunt u terecht bij de fysiotherapeut. 
 

Medical taping het Eikske

Medical Taping of kinesiotaping

De basis van het Medical Taping Concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. In het verlengde van deze gedachte zijn diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken.

Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren. Zo kan het doorbloeding bevorderen of hoofdpijn verminderen.

Meer lezen over medical taping

spierklachten

Podologie

Tijdens een podologisch behandeltraject krijgt u op maat gemaakte inlegzooltjes aangemeten. Hierdoor worden houdingsafwijkingen en klachten aan nek, rug, bekken en benen aanzienlijk verminderd. Daarnaast kan een podologische behandeling helpen bij herstel, het ontwikkelen van een goed looppatroon, of het corrigeren van standsafwijkingen van de voet.

Het traject verloopt stapsgewijs totdat een zo optimaal mogelijke correctie is bereikt. Vooral de correctie van wervelkolom en bekken kan een zinvolle bijdrage leveren bij de behandeling en begeleiding van patiënten met (chronische) rugklachten.

Maak een afspraak

fysio Landgraaf

ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

ACT probeert het functioneren van de patiënt te verbeteren door middel van acceptatie- en mindfulnessmethoden. Zo wordt de impact van chronische pijn en andere symptomen bijgesteld. ACT richt zich erop om uw psychologische flexibiliteit te vergroten.

ACT is nadrukkelijk niet bedoeld om pijn of stress te verminderen, of om de frequentie of inhoud van disfunctionele gedachten te veranderen. Onder psychologische flexibiliteit verstaat ACT: het vermogen om effectief te handelen conform persoonlijke waarden en doelen, ondanks de aanwezigheid van potentieel verstorende gedachten.

 

Meer informatie

fysio Landgraaf

individuele training

In onze goed uitgeruste oefenruimte kunt u onder individuele begeleiding trainen om de belastbaarheid van uw lichaam te verhogen en de kans op toename of herhaling van klachten te reduceren. Afhankelijk van uw behoeften kunt u trainen op kracht, lenigheid en/of uw algehele conditie, onder andere als onderdeel van een revalidatietraject.
Individuele training geeft een belangrijke toegevoegde waarde aan de huidige moderne behandeling en kan een goed vervolg zijn op de fysiotherapeutische behandeling. 

Maak een afspraak